Nieuws

‘Door debijbel.nl komt de Bijbel nog meer tot leven’

Hans de Boer (63) is enthousiast gebruiker van debijbel.nl. ‘debijbel.nl geeft me context en verdieping waardoor ik de Bijbel beter leer begrijpen.’ ‘Ik gebruik debijbel.nl heel graag. De website zet allerlei verschillende vertalingen naast elkaar waardoor ik ze kan vergelijken. Erg leuk, want zelfs de Friese en Twentse vertaling zijn er te vinden! Die hebben […]

Hans de Boer (63) is enthousiast gebruiker van debijbel.nl. ‘debijbel.nl geeft me context en verdieping waardoor ik de Bijbel beter leer begrijpen.’

‘Ik gebruik debijbel.nl heel graag. De website zet allerlei verschillende vertalingen naast elkaar waardoor ik ze kan vergelijken. Erg leuk, want zelfs de Friese en Twentse vertaling zijn er te vinden! Die hebben weer een hele andere zeggingskracht dan de bijbelvertaling die ik gewoonlijk lees. Vooral de Twentse spreekt mij aan omdat ik in Twente ben opgegroeid en wij vroeger die taal op straat spraken. De Bijbel komt met die vertaling nog veel dichterbij.’

Achtergrondinformatie

‘Ik gebruik debijbel.nl vooral in mijn voorbereiding op de bijbelstudiekring, en na het horen van een preek of lezing. Ik vind het fijn dat er bij elk bijbelgedeelte extra achtergrondinformatie wordt gegeven via aantekeningen en verdiepingsartikelen. Daarbij wordt ook verwezen naar andere relevante bijbelteksten. Ook heel handig vind ik de mogelijkheid om te zoeken op trefwoord. Ik heb de concordantie niet meer nodig.’

Context & verdieping

‘De website debijbel.nl maakt dat Gods woord voor mij nog meer tot leven komt. Naast wat ik al noemde, helpt ook het beeldmateriaal dat erop staat hierbij. Alle mogelijkheden bij elkaar geven me de context en verdieping waardoor ik de Bijbel beter leer begrijpen. Meer en meer ervaar ik hoe God mij, door de Bijbel heen, kracht en troost geeft.’

Hans de Boer (63) is vervroegd met pensioen gegaan en werkt nu als vrijwilliger bij de bibliotheek.