Nieuws

Hamid Ahmadi: ‘Ik moest de Bijbel gaan lezen’

Hamid Ahmadi, Iranees van geboorte, vluchtte in 2000 naar Nederland. Hier komt hij in aanraking met de Bijbel. Hij vertelt hoe zijn leven hierdoor veranderde. ‘In 2000 vluchtte ik samen met mijn gezin uit Iran. Eenmaal in Nederland vertelden verschillende mensen mij over de Bijbel. Een goede vriend uit het asielzoekerscentrum gaf mij zelfs een […]

Hamid Ahmadi, Iranees van geboorte, vluchtte in 2000 naar Nederland. Hier komt hij in aanraking met de Bijbel. Hij vertelt hoe zijn leven hierdoor veranderde.

‘In 2000 vluchtte ik samen met mijn gezin uit Iran. Eenmaal in Nederland vertelden verschillende mensen mij over de Bijbel. Een goede vriend uit het asielzoekerscentrum gaf mij zelfs een exemplaar, maar ik weigerde erin te lezen. Waarom zou ik? Ik was moslim en de Koran was mijn heilige boek.’

Uitgeprocedeerd

‘Maar onze situatie verslechterde. We woonden en sliepen met ons vijven in één kamer. We waren uitgeprocedeerd en alle hoop op een toekomst was vervlogen. In die tijd kwam er een man langs van de kerk. Hij zag de situatie waarin we zaten en begon te huilen – om ons! Dat vond ik zo bijzonder.’

Bijbellezen

‘Toen moest ik wel de Bijbel gaan lezen, want ik wilde begrijpen wat die man bewoog. Uiteindelijk las ik Matteüs 11: 28 en 29:

“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.” (Nieuwe Bijbelvertaling)

Rust en nieuwe hoop

Ik zei tegen God: ik zoek niemand behalve u en als dit waarheid is, geef mij dan rust. De problemen werden niet meteen opgelost, maar ik ontving wel rust en nieuwe hoop voor de toekomst. Inmiddels heb ik een verblijfsvergunning gekregen en vertel ik andere vluchtelingen over de Bijbel en hoe die ook hun leven kan veranderen.’

Hamid Ahmadi (54) is vader van drie kinderen, bevoegd als elektricien maar momenteel werkzaam als schoonmaker. Hij zet zich in als ouderling bij International Christian Fellowship (ICF) in Utrecht.

De Bijbel spreekt duidelijke taal over hoe we kunnen omgaan met onze naasten. Het Nederlands Bijbelgenootschap gaf recentelijk Uw volk is mijn volk uit, waarin de verschillende kanten van vreemdelingschap uit de Bijbel voorbijkomen. Bestel het boek voor € 7,50 via www.royaljongbloed.nl (exclusief verzendkosten).